Razvojna banka Vojvodine rešava se viška zaposlenih

Bez autora
Dec 20 2012

Na današnjoj sednici, Vlada AP Vojvodine je razmotrila Informaciju o potrebi davanja saglasnosti Razvojnoj banci Vojvodine za sprovođenje postupka za rešavanje viška zaposlenih nakon potpisivanja Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine. Vlada Vojvodine dala je saglasnost Razvojnoj banci Vojvodine da pripremi Predlog programa rešavanja viška zaposlenih, koji bi obuhvatio sve zaposlene sa radnim odnosom na neodređeno vreme, koji bi bio dostavljen Pokrajinskoj vladi na saglasnost. Obavezuje se Razvojna banka Vojvodine da sačini Predlog optimalnog broja zaposlenih sa potrebnim kvalifikacijama, za preuzimanje od strane Razvojnog fonda AP Vojvodine, u skladu sa poslovima koje će Razvojni fond preuzeti. Obavezuje se Razvojna banka Vojvodine da, nakon izbora banke preuzimaoca, omogući banci preuzimaocu preuzimanje određenog broja zaposlenih za koje je banka preuzimalac zainteresovana.

Razvojna banka Vojvodine rešavanja se viška zaposlenihNa današnjoj sednici, Vlada AP Vojvodine je razmotrila Informaciju o potrebi davanja saglasnosti Razvojnoj banci Vojvodine za sprovođenje postupka za rešavanje viška zaposlenih nakon potpisivanja Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Vlada Vojvodine dala je saglasnost Razvojnoj banci Vojvodine da pripremi Predlog programa rešavanja viška zaposlenih, koji bi obuhvatio sve zaposlene sa radnim odnosom na neodređeno vreme, koji bi bio dostavljen Pokrajinskoj vladi na saglasnost.

Obavezuje se Razvojna banka Vojvodine da sačini Predlog optimalnog broja zaposlenih sa potrebnim kvalifikacijama, za preuzimanje od strane Razvojnog fonda AP Vojvodine, u skladu sa poslovima koje će Razvojni fond preuzeti.

Obavezuje se Razvojna banka Vojvodine da, nakon izbora banke preuzimaoca, omogući banci preuzimaocu preuzimanje određenog broja zaposlenih za koje je banka preuzimalac zainteresovana.

Nakon što banka preuzimalac dostavi ponudu za preuzimanje određenog broja zaposlenih i nakon što pribavi prethodnu saglasnost Vlade AP Vojvodine na predlog optimalnog broja zaposlenih sa potrebnim kvalifikacijama za preuzimanje od strane Razvojnog fonda, Razvojna banka Vojvodine je dužna da donese Program rešavanja viška zaposlenih i da ga dostavi na saglasnost  potpisnicima Sporazuma o prenosu imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Obavezuje se Razvojna banka Vojvodine da Programom rešavanja viška zaposlenih planira isplatu otpremnina u skladu sa odredbama Zakona o radu, koja bi se izvršila kad se steknu svi uslovi, vodeći računa da se ne ugrozi likvidnost Banke pre postupka prenosa na Razvojni fond i banku preuzimaoca, a najkasnije do dana prenosa imovine na Razvojni fond i banku preuzimaoca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik